ua en ru

Вода в кримських сховищах майже вичерпана, - Одарченко

Прісна вода в сховищах Криму практично вичерпана.

Прісна вода в сховищах Криму практично вичерпана. Про це повідомив з сьогоднішнього дня вже колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Одарченко в інтерв'ю РБК-Україна.

"На даний момент влада Криму не веде з центральною українською владою жодних переговорів. Для Криму це важливо, оскільки на даний момент вода в сховищах майже вичерпана. Крим не може компенсувати відсутність поставок з Херсонської області і вже зараз у багатьох районах Криму питна вода постачається по годинах", - зазначив Одарченко.

За словами Одарченка, відповідальність за проблеми із забезпеченням водою лежить на самопроголошеній владі Криму, так як захоплення споруд Північно-кримського каналу на території автономії в середині весни призвело до порушення постачання води і поставило під загрозу роботу всієї системи подачі води.

Нагадаємо, 18 березня 2014 р. Президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму й Севастополя до Росії. Україна називає це окупацією і продовжує вважати Крим і Севастополь українськими територіями. У цьому її підтримують країни "Великої сімки".