ua en ru

У Львівській обл. завершено досудове слідство у кримінальній справі стосовно ОЗГ, яка ухилялась від сплати податків на 14 млн грн.

Слідчим відділом податкової міліції ДПА у Львівській обл. завершено досудове слідство у кримінальній справі стосовно злочинної групи, яка в період 2006-2009 рр. вчинила злочини з умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, використання фіктивного підприємництва, службового підроблення, повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації у Львівській обл.

Її очолював громадянин України, який свого часу був судимим за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст.212 КК України. В кінці 2005 р. - початку 2006 р. він запропонував своїм знайомим очолити фіктивні підприємства і, таким чином, отримувати кошти шляхом ухилення від сплати податків.

Керівник групи здійснював пошук відповідних клієнтів, суб'єктів господарювання, забезпечував їх підробленими документами фіктивних фірм, або ж чистими бланками з відтисками печаток, організовував відкриття рахунків в банківських установах, які використовувались для обслуговування злочинної діяльності, а також зняття готівкових коштів. Таких підприємств було зареєстровано 7. Загальна сума ненарахованих та несплачених злочинною групою податків складає понад 14 млн грн.

Проведено майже два десятки обшуків в помешканнях, офісах, автотранспортних засобах обвинувачених. Для забезпечення відшкодування збитків накладено арешт на майно обвинувачених на суму 1 млн 600 тис. грн.

Досудове слідство у кримінальній справі вже завершено, її скеровано до суду. Санкціями ст. 27, 212, 205, 366 КК України, за якими звинувачено учасників злочинної групи, передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.