ua en ru

У Львівській обл. затримано партію контрабандних цигарок на суму 160 тис. грн.

У Львівській обл. затримано партію контрабандних цигарок на суму 160 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України. Працівники Львівської митниці на митному посту "Краковець" (українсько-польський кордон) затримали 41 коробку з цигарками LM (15 тис. пачок) та Bond (5,5 тис. пачок) загальною вартістю понад 120 тис. грн та 15 коробок з цигарками Bond (7,5 тис. пачок) на суму понад 40 тис. грн.

Тютюнові вироби були виявлені митниками під час митного контролю двох вантажівок - MAN та Volvo, які під керуванням громадян України прямували з України до Німеччини. Серед вантажу "швейні вироби", що містилися у картонних коробках, митники виявили незадекларовані цигарки, які були приховані у картонних коробках під виглядом коробок зі "швейними виробами". Таким чином, тютюнові вироби переміщувалися з приховуванням від митного контролю шляхом надання одним товарам вигляду інших.

Працівники митниці затримали цигарки і склали два протоколи про порушення митних правил за ст. 352 Митного кодексу України "Дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю". Відповідно до цієї статті дії порушників тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію цих товарів, а також конфіскацію транспортних засобів, що використовувалися для переміщення товарів через митний кордон України.