ua en ru

Під час теракту у Харкові вибухнула протипіхотна міна, - прокуратура

Під час теракту у Харкові вибухнула протипіхотна міна, - прокуратура

Під час теракту в Харкові 22 лютого вибухнула протипіхотна міна. Про це сьогодні, 23 лютого, під час прес-конференції повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, передає прес-служба Харківської міської ради.

Він зазначив, що тротиловий еквівалент вибуху - 2 кг. Її заклали вночі, в період з 1.00 ночі до 4.00 ранку. Правоохоронці мають докази цього факту.

Данильченко зазначив, що біля суду вибухнув саморобний пристрій, який менш потужний, ніж той, який було підірваний на пр. Маршала Жукова. Частину осколків міни прийняв на себе автомобіль "Газель", що скоротило кількість постраждалих.

За словами заступника генерального прокурора України Володимира Гузиря, існують дві версії того, що сталося. Згідно з першою, теракт здійснений для дестабілізації ситуації в регіоні організацією "Харківські партизани", згідно з другою, теракт здійснила інша організація, але теж з метою дестабілізації ситуації.

Нагадаємо, за даними міської ради, під час вибуху в Харкові 22 лютого постраждали 5 неповнолітніх.

У харківській лікарні швидкої допомоги ім. Мещанінова сьогодні помер 15-річний підліток, який постраждав під час вибуху біля Палацу спорту 22 лютого.