ua en ru

У Львівській обл. на весільному банкеті отруїлися 11 людей

У Львівській обл. у м. Золочів на весільному банкеті 10 серпня отруїлися 11 людей. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

У Львівській обл. у м. Золочів на весільному банкеті 10 серпня отруїлися 11 людей. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

"Протягом 12 серпня з м. Золочів до інфекційного відділення центральної районної лікарні з ознаками харчового отруєння госпіталізовано 11 осіб, які 10 серпня святкували весілля в кафе. Фахівцями СЕС в осередку захворювання проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Причина захворювання встановлюється", - йдеться в повідомленні ДержНС.

Зазначимо, у Житомирській обл. на весіллі отруїлися 17 людей, у тому числі 1 дитина.

За минулий місяць в Україні зареєстровано більше десятка спалахів гострих кишкових інфекцій. Раніше на весілля в Івано-Франківській обл. отруїлися 46 людей. У Черкаській обл. на весільному банкеті отруїлися 11 людей.

У Хмельницькому після святкування весілля з отруєнням були госпіталізовані 16 осіб. Перед цим, у Києві 47 співробітників офісного центру отруїлися після прийому їжі в громадському харчуванні 27 осіб опинилися в лікарні. Раніше отруїлися діти в садочку в Києві та Одеській області.

У світлі цього в Україні очікуються перевірки продукції у мережах громадського харчування. Гряде також хвиля перевірок якості спиртного в українських ресторанах. Голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов, що в більшості ресторанних господарств України використовують лікеро-горілчані вироби власного виробництва і жодних документів про походження такої продукції немає.