ua en ru

У Львівській обл. кількість госпіталізованих з отруєнням курятиною із супермаркету зросла до 32 осіб

Кількість осіб, госпіталізованих до львівської лікарні з отруєнням внаслідок споживання курятини "гриль" з місцевого супермаркету, збільшилася до 32 осіб (з них - 4 дітей). Усім госпіталізованим встановлено попередні діагнози "харчова токсикоінфекція" та "гостра кишкова інфекція".

Кількість осіб, госпіталізованих до львівської лікарні з отруєнням внаслідок споживання курятини "гриль" з місцевого супермаркету, збільшилася до 32 осіб (з них - 4 дітей). Усім госпіталізованим встановлено попередні діагнози "харчова токсикоінфекція" та "гостра кишкова інфекція", повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Від отруєння постраждали жителі м. Львова, м. Винники, сел. Брюховичі, с. Чернихів Самбірського району, с. Липівці Перемишлянського району, сел. Муроване Пустомитівського району Львівської області, м. Нововолинськ Волинської області, м. Славута, м. Нетішин Хмельницької області.

У Львівській області госпіталізовано 29 осіб, з них 4 дитини (стан 1 особи - важкий з позитивною динамікою, 28 осіб, з них 4 дітей - середньої важкості).

У Хмельницькій області госпіталізовано 2 особи (у однієї особи стан середньої важкості).

У Волинській області госпіталізована одна особа госпіталізовано у стані середньої важкості.

Нагадаємо, із 25 по 30 жовтня 2013 р. у Львівській області було зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Хворі зі скаргами на підвищення температури тіла, нудоту, блювоту, багаторазовий пронос, загальну слабкість були госпіталізовані.

За попередніми результатами розслідування спалаху, проведеного територіальним управлінням Держсанепідслужби України, встановлено, що всі постраждалі споживали кури гриль, які придбали 23-25 жовтня 2013 р. в супермаркеті "Арсен" за адресою: м. Львів, проспект Чорновола, 93.

Головним управлінням Держсанепідслужби у Львівській області проведено комплексне санітарно-епідеміологічне обстеження супермаркету, за результатами якого відібрано для лабораторних досліджень зразки харчової продукції, з об'єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічне обстеження контактних осіб в осередку спалаху.