ua en ru

Владі потрібно терміново підготуватися до зміни клімату, щоб убезпечити життя українців, - Олександр Прогнімак

Українській владі потрібно терміново підготуватися до зміни клімату, щоб убезпечити життя українців, вважає лідер партії "Зелені" Олександр Прогнімак.

За останні 10 років наша країна зіткнулася з низкою проблем, викликаних глобальними кліматичними змінами. Кліматологи запевняють, чим далі, тим гірше - клімат в Україні може змінитися: літо буде ще довший, зими - коротшими, але з більш сильними морозами. При цьому почастішають посухи і повені.

За словами Прогнімака, владі час застосовувати термінових заходів, щоб уникнути катастрофічних наслідків повеней і обвалів, ураганів в майбутньому, і цим самим убезпечити життя українців.

"До кліматичних змін потрібно непросто адаптуватися - необхідно докладати зусилля для їх пом'якшення, - коментує лідер партії "Зелені" Олександр Прогнімак. - Щоб наслідки не були незворотними, необхідно, нарешті, прийняти на державному рівні "Національну програму реагування на кліматичні зміни в Україні". Ми вже дійшли до крайньої точки, щодо того, що ми зробили з природою, і якщо ми не хочемо, щоб вона нам мстилася, потрібно діяти вже сьогодні".

Читайте також: Партія "Зелені" пропонує ввести мораторій на відкриття нових сміттєвих звалищ

Зазначимо, партія "Зелені" ще в 2010 р. розробила з провідними фахівцями і вченими Інституту екологічної експертизи "Зелений стандарт" - "Національну програму реагування на кліматичні зміни в Україні", в якій передбачено, як можна убезпечити життя кожного жителя України в умовах глобального потепління.

На жаль, сьогодні Україна стикається зі значними ускладненнями в реалізації природного законодавства у ключових областях: збереження біорізноманіття, земельне та водне управління, зміна клімату, енергетика. І все відбувається з однієї простої причини - відсутності у владі кваліфікованих управлінських кадрів у сфері екології. Тому країні необхідна зелена влада, для реалізації всіх екологічних питань.