ua en ru

Влада Запорізької обл. звертатиметься до прокуратури у зв'язку з тим, що Держказначейство систематично затримує виплати.

У зв'язку з тим, що Держказначейство з 2009 р. систематично затримує всі види виплат, Запорізька обласна влада звертатиметься в органи прокуратури. Про це повідомив на селекторній нараді заступник губернатора Запорізької області з питань бюджету і фінансів Олександр Сін, передає кореспондент РБК-Україна.

"За кожним конкретним випадком - будь то невиплати зарплат, стипендій, допомоги багатодітним сім'ям - у разі триденної затримки з боку казначейства, подавайте точну інформацію до комісії з ліквідації заборгованостей із зарплати і соціальних виплат", - рекомендував він.

За його словами, представники прокуратури, які входять до складу комісії, систематично виноситимуть розпорядження органам казначейства за всіма подібними випадками.

"Ми реагуватимемо і виноситимемо подібні подання з боку правоохоронних органів за кожним порушенням платіжної дисципліни", - відзначив О.Сін.

За його словами, обласна влада вимушена вдатися до таких заходів після систематичних затримок усіх видів виплат з боку казначейства, що почалися минулого року.

"Якщо казначейство ігноруватиме і дані розпорядження, то ми будемо змушені подавати матеріали до правоохоронних органів на порушення кримінальних справ", - заявив заступник губернатора Запорізької обл.