ua en ru

Влада Великобританії попередила громадян про підвищену небезпеку терактів в Німеччині і Франції

Міністерство закордонних справ Великобританії попередило громадян країни про "підвищену небезпеку" терактів у низці країн Європи, зокрема Німеччині і Франції. Застереження британського МЗС встановлює вищий рівень небезпеки для британців, що виїхали за кордон, в порівнянні з рівнем "загальна небезпека", який був оголошений раніше, передає РБК з посиланням на Sky News.

Попередження британської влади надійшло услід за аналогічним кроком Державного департаменту США, який раніше також попередив американців про високу вірогідність стати жертвою теракту в країнах Старого світу, особливо при користуванні суспільним транспортом і відвідуванні історичних визначних пам'яток.

Застереження пов'язані з нещодавно розкритими планами "Аль-Каїди" організувати терористичні атаки в станах Європи подібні нападу на Мумбаї в Індії в 2008 р. Вперше про намір терористів провести свої акції було повідомлено 29 вересня 2010 р.

Крім того, 28 вересня повідомлялося про евакуацію Ейфелевої Вежі в Парижі, яка була проведена після того, як анонім заявив про закладену бомбу на цьому пам'ятнику. Викличний пристрій тоді не знайшли.