ua en ru

Влада США направила до суду позов проти банку Wells Fargo за звинуваченням в іпотечних махінаціях

Прокуратура нью-йоркського району Манхеттен спільно з Міністерством житлового будівництва і міського розвитку США направила в суд позов проти одного з найбільших банків США - Wells Fargo. Керівництво фінансової установи звинувачують у махінаціях з іпотечними паперами, в результаті чого федеральному бюджету завдано збитків у розмірі кількох сотень мільйонів доларів, передає Reuters.

Суть справи зводиться до того, що в Wells Fargo протягом більше 10 років проводилася підробка іпотечних документів, що дозволяла банку перенаправляти Міністерству житлового будівництва і міського розвитку вимоги на покриття збитків за збанкрутілими позичальниками. У позовній заяві від найбільшого в країні іпотечного кредитора і четвертого за величиною активів банку США вимагають відшкодування збитку державі.

В офіційній заяві Wells Fargo заперечуються всі звинувачення, керівництво компанії підкреслює, що завжди дотримувався всіх державних вимог і встановлених норм законодавства.

Активи Wells Fargo & Company складають 1,33 трлн дол. (за цим показником посідає 4-е місце в США). Штаб-квартира розташована в Сан-Франциско. Компанія надає банківські та страхові послуги, послуги по іпотечному кредитуванню і споживчого фінансування через більш ніж 9 тис. відділень і 12 тис. банкоматів. Чистий прибуток банків у I півріччі 2012 р. зріс на 15% і склав 8,425 млрд дол. проти прибутку в 7,298 млрд дол., отриманого в I півріччі 2011 р.

Читайте також: Влада США почала розслідування відносно продажів банком Credit Suisse іпотечних паперів