ua en ru

Влада Сирії заперечує розстріл демонстрантів

Урядове джерело в Дамаску спростувало повідомлення про загибель мирних демонстрантів в Сирії. Про це повідомляє "Росія 24" з посиланням на агентство SANA.
У Канакирі під Дамаском, як стверджує джерело, був відкритий вогонь з натовпу у бік поліцейських. Один з вартових порядку отримав серйозне поранення. Бойовиків, які влаштували провокацію, вдалося затримати.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в сирійському місті Хомс в четвер, 3 листопада, за останніми даними, загинули не менше 20 людей, коли урядові війська відкрили вогонь по демонстрантах.
В Сирії з березня 2011 р. проходять масові протестні виступи громадян, які почалися на хвилі так званої "Арабської весни". За даними правозахисних організацій, у результаті придушення мирних демонстрацій вбито понад 3 тис. осіб. У свою чергу, офіційна влада повідомляє, що втрати серед мирного населення не перевищують 1 тис. осіб, крім цього підкреслюють, що від рук демонстрантів загинуло близько 700 співробітників правоохоронних органів.
На минулому 2 листопада в Каїрі засіданні учасників Ліги арабських держав, сирійська влада погодилася прийняти план цієї організації з припинення кровопролиття в Сирії і вивести війська з усіх населених пунктів, де відбувалися збройні зіткнення.