ua en ru

Влада Саудівської Аравії зможе закривати ЗМІ за образу ісламу і традицій країни

Влада Саудівської Аравії оголосила про можливі санкції стосовно ЗМІ за образливі висловлювання по відношенню до ісламу і традицій народу.

"Ми будемо вживати рішучих заходів проти тих, хто публічно ображає Саудівську Аравію і її підданих", - заявив представник міністерства культури та інформації Абдель Азіз аль- мульхам. Він також підкреслив, що недоторканними є "ісламська віра і пророк Мухаммед, а також традиції та звичаї суспільства Саудівської Аравії". Під забороною знаходяться і публікації , за словами аль- Мульхема , " що піддають загрозі безпеку країни".

Представник відомства також нагадав, що уряд підтримуватиме видання та інтернет-ЗМІ, грунтуючись на принципі відповідальної свободи. Покаранням для порушників стане закриття видання.

Нагадування про "відповідальної свободи" стосовно ЗМІ звучали і минулого тижня, коли стало відомо про блокування 41 електронного видання через відсутність реєстрації у цих ЗМІ. Згідно з офіційною заявою аль- Мульхема, однією з причин стало те, що дані видання "є основою для виникнення заворушень у суспільстві".

В даному випадку у працівників саудівських засобів масової інформації найбільші побоювання викликає факт , що до образливим можна віднести будь-яку публікацію , де є хоч якась критика на адресу влади. Тим же стурбовані і опозиційні сили країни, які не зможуть донести до людей свою точку зору.