ua en ru

Влада окупованого Криму направила 8 тис. новобранців в армію РФ

Влада окупованого Криму направила 8 тис. новобранців в армію РФ Фото: призов у Криму (MIL.RU)

Вперше частину новобранців направлять у військові частини Ракетних військ стратегічного призначення

В окупованому Криму російська влада більше 8 тис. чоловік направила на службу до армії Російської Федерації (РФ) під час весняного призову 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони РФ.

Наголошується, що вперше частину новобранців направлять у військові частини Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП).

"В ході нинішньої призовної кампанії близько 2,5 тисяч призовників будуть направлені в навчальні центри, які здійснюють підготовку молодших військових спеціалістів для РВСП", - повідомляє Міноборони РФ.

Також близько 200 осіб планується набрати із системи початкової професійної освіти на такі спеціальності, як, екскаваторники, грейдеристы, медики і кухаря.

В числі тих, хто пройшли підготовку на службу в Ракетних військах, близько 1,3 тисяч фахівців з експлуатації автомобільного транспорту, інші призовники будуть проходити службу на різних посадах.

Нагадаємо, перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова повідомила, що окупувавши Крим, Російська Федерація порушила 407 двосторонніх і 80 міжнародних договорів з Україною.