ua en ru

Влада Куби підтвердила загибель 110 осіб у авіакатастрофі

Влада Куби підтвердила загибель 110 осіб у авіакатастрофі Фото: авіакатастрофа на Кубі (twitter.com/4poderinfo)

Авіакомпанія Cubana орендувала літак менш як на один місяць

У результаті катастрофи літака Boeing-737 на Кубі загинули 110 осіб. Такі дані повідомили в суботу, 19 травня, кубинські офіційні особи, передає DW.

Міністр транспорту Куби Адель Іск’єрдо Родрігес також заявив, що чорні ящики літака вже знайдені, а кубинська влада схвалила запит Boeing на відвідування країни фахівцями компанії.

З його слів, авіакомпанія Cubana орендувала літак менш ніж на один місяць за умови, що за обслуговування лайнера буде відповідати мексиканський перевізник.

Міністр додав, що на Кубі широко поширена практика оренди літаків у зв'язку з неможливістю через санкції США придбавати власні повітряні судна.

Наголошується, що Куба має право закуповувати літаки в ряді інших країн, серед яких Франція та Україна, проте цьому заважають складності у обслуговуванні та інші фактори.

Нагадаємо, 18 травня на Кубі пасажирський літак, який мав летіти внутрішнім рейсом, впав на території між аеропортом Гавани та містом Сантьяго-де-Лас-Вегас у муніципалітеті Боєрос, на його борту перебували 105 пасажирів, у тому числі 5 іноземців, і дев'ять членів екіпажу.