ua en ru

Власті КНДР публічно стратили близько 80 осіб за перегляд південнокорейських телепрограм

У КНДР пройшла низка публічних страт на місцевих стадіонах за перегляд іноземних телепрограм. Загалом жертвами репресій стали близько 80 осіб.

У КНДР пройшла низка публічних страт на місцевих стадіонах за перегляд іноземних телепрограм. Загалом жертвами репресій стали близько 80 осіб, передає телеканал Russia Today.

Повідомляється, що їх здебільшого звинувачували в перегляді заборонених іноземних телепрограм, що вважається у країні серйозним злочином, і занятті проституцією.

Міжнародна організація північнокорейських іммігрантів повідомила, що влада ще кілька місяців тому мала провести серію публічних страт.

За даними південнокорейської газети JoongAng Ilbo, смертні вироки були приведені до виконання в семи містах Північної Кореї на початку листопада. Зокрема, одна зі страт відбулася на стадіоні. Свідками розстрілу стали близько 10 тис. осіб, у тому числі діти. Джерело газети стверджує, що північнокорейські власті буквально змусили громадян бути присутніми при виконанні вищої міри покарання.

Зазначимо, що масові страти стали найбільшими за період управління республікою Кім Чен Ина. Останній резонансний розстріл у КНДР стався наприкінці серпня. Дюжину артистів, у числі яких була колишня кохана лідера Північної Кореї, публічно розстріляли. Співачка Хен Сон Воль була засуджена до смертної кари за звинуваченням у поширенні порнографії, пояснили ЗМІ.

Музикантів запідозрили в тому, що вони знімали порно за своєю участю, а після продавали заборонені відеозаписи. Крім того, у кількох злочинців, за даними джерела в силових структурах КНДР, знайшли заборонену літературу (Біблію). Всі вони були розстріляні на очах своїх сімей. Останні, за деякими даними, відповідно до місцевих законів, були відправлені до таборів у покарання за провину рідних.