ua en ru

Влада Києва розробляє інвестиційну програму будівництва соціального житла

Влада Києва розробляє інвестиційну програму будівництва соціального житла
Влада Києва розробляє нову інвестиційну програму будівництва у столиці соціального житла, зокрема для багатодітних родин.

Влада Києва розробляє нову інвестиційну програму будівництва у столиці соціального житла, зокрема для багатодітних родин. Про це заявив журналістам мер Києва Віталій Кличко, повідомляє перс-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Найближчим часом ми проведемо нараду, де обговоримо нову програму будівництва у Києві соціального житла. Зараз за моїм дорученням триває процес формування переліку об'єктів незавершеного будівництва на території Києва. Збирають інформацію про земельні ділянки, які передані з комунальної власності в користування юридичним та фізичним особам для будівництва об'єктів містобудування, які не використовуються або використовуються не за цільовим призначенням", - заявив Кличко.

Він зазначив, що у першу чергу столична влада буде працювати з тими забудовниками, які запропонують найкращі умови для міста.

За словами Кличка, раніше у Києві житлові питання пільгових категорій квартирного обліку вирішувалися за рахунок площі, яка безоплатно передавалася забудовниками місту на виконання інвестзобов'язань. Після введення в дію у 2011 р. закону "Про регулювання містобудівної діяльності" забудовники звільнені від безоплатної передачі місту житлової площі, внаслідок чого міське господарство лише у минулому році при обсягах вводу 1500 тис. кв. м недоотримало понад 1 тис. квартир. Кличко відзначив, що КМДА вже звернулася до глави уряду щодо необхідності вирішення цього питання і внесення відповідних змін до законодавства.

На сьогодні на квартирному обліку у районних в місті Києві державних адміністраціях загалом перебуває 65 тис. 208 сімей та одиноких громадян, із них: позачерговиків - 6 тис. 355; першочерговиків - 24 тис. 329; загальна черга - 34 тис. 524. У районних в місті Києві державних адміністраціях на квартирному обліку у пільговій черзі за відповідними категоріями перебуває 3тис. 207 багатодітних родин, із них: "Матері - героїні" - 101; "Багатодітні сім'ї" - 2901; "Багатодітні сім'ї, які мають п'ять і більше дітей" - 205.

Нагадаємо, як раніше повідомив Кличко, столична влада забудовників зобов'яжуть зводити не лише житлові будинки, але і розвивати соціальну інфраструктуру навколо них.