ua en ru

Влада Вірменії заявила про попередження терактів в Єревані

Влада Вірменії заявила про попередження терактів в Єревані Фото: ілюстративне фото (trafficaaa twitter)

В організації терактів підозрюють прихильників радикальної опозиції

Служба національної безпеки Вірменії попередила теракти в Єревані, які готували прихильники радикальної опозиції. Про це з посиланням на заяву СНБ Вірменії повідомляє видання news.am.

Повідомляється, що затримані дві особи, які раніше контактували з лідером радикальної опозиції Жирайром Сефиляном та членами групи "Сасна црер". Підозрювані планували за допомогою саморобних вибухових пристроїв здійснити теракти в Єревані на площі Свободи, біля ТЦ "Далма Молл", у транспортних засобах та під мостами, щоб сформувати "атмосферу страху" і змусити органи державної влади піти на їх вимоги.

Співробітники РНБ провели 19 обшуків, в ході яких виявили порохові наповнювачі, детонатори, фільтри, матеріали для саморобних вибухових пристроїв. Всього в ході слідчих заходів затримали шістьох осіб.

Нагадаємо, 17 липня 2016 року у Вірменії озброєні представники радикальної опозиційної організації "Установчий парламент" Жирайра Сефиляна захопили одну з будівель поліції. В результаті захоплення був убитий полковник поліції Артур Ваноян.