ua en ru

Влада змусила українців "випрошувати" субсидії, - Рабінович

Влада змусила українців "випрошувати" субсидії, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

За словами Рабіновича, майже вся країна стоїть "з простягнутою рукою"

Надання субсидій 90% українців означає, що майже вся країна стоїть з простягнутою рукою – уряду тут нема чим пишатися. Таку думку висловив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112-Україна".

"У Кабміні пишаються тим, що 90% населення отримують субсидії. Фактично ж це означає те, що майже всю країну влада поставила на паперть з простягнутою рукою. Субсидія – це показник тупості уряду, невміння вести справи. Громадяни країни не повинні благати дати їм пільги або послаблення – уряд має забезпечити їм можливість чесно заробляти на їжу, життя, на обігрів свого будинку", – переконаний політик.

Парламентарій також зазначив, що підвищення пенсій, передбачені пенсійною реформою, є аферою, адже інфляція "з'їдає" ту незначну суму, яку додав пенсіонерам Кабінет міністрів.

"В уряді кажуть, що пенсіонери повинні бути вдячні прем'єру Гройсману (прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, – ред.) за те, що він виконав взяті на себе зобов'язання щодо поліпшення життя пенсіонерів. Нагадаю, що ще п'ять років тому в перерахунку на долари українець отримував в середньому 124$ пенсії, сьогодні ж – 56$. При цьому вже зараз відомо, що зростання виплат у наступному році не передбачено. Таким чином інфляція просто "з'їдає" той мізер, який додав людям Кабмін. Так звана "надбавка", "осучаснення" – це афера, яку намагаються замилити очі людям", – підкреслив народний депутат.

На думку Рабіновича, стрімке зростання цін на соціально значущі продукти в Україні говорить про некомпетентність нинішнього уряду.

"У будь-якій нормальній державі уряд дбає про соціально незахищені громадян. Але тільки не у нас! Гройсман обіцяв, що після того, як уряд перестане регулювати ціни на соціально значимі продукти, ціни впадуть. На ділі ж вони продемонстрували стрімке зростання. Прем'єр-міністр виправдовує подорожчання свинини "африканською чумою свиней", а зростання цін на овочі і фрукти – "неврожаєм". Ковбаса подорожчала, бо неврожай ковбаси! Свої власні промахи вони списують на що завгодно, тільки не на свою некомпетентність. Складається відчуття, що головне гасло нинішньої влади: слабкий повинен померти", – вважає лідер партії "За життя".

Крім того, політик заявив, що влада також випробовує українців на міцність зростанням тарифів на комунальні послуги. За словами нардепа, поміняти "космічні" суми в платіжках можна тільки після зміни влади, а для цього потрібні перевибори.

"Сьогодні ми спостерігаємо безпрецедентне зростання тарифів на послуги ЖКГ. Українці, ще не отримують тепло в свої будинки, а цифри в платіжках вже жахають. Тарифами влада випробовує народ на міцність. Якщо ми будемо мовчати, то отримаємо квитанції з ще одним нулем у кожній цифрі. Тому потрібно міняти владу. Наша команда вимагає перевиборів, тому що тільки коли ми поміняємо владу, ми змінимо і платіжки", – резюмував Рабінович.