ua en ru

Всі винуватці ДТП в Костянтинівці залишаються під арештом, - полковник АТО

Всі винуватці ДТП в Костянтинівці залишаються під арештом, - полковник АТО Місце ДТП в Костянтинівці

Військові, причетні до скоєння дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) в Костянтинівці Донецької області, в результаті якого загинула дитина, залишаються під арештом. Про це у своєму щоденному коментар повідомив полковник, заступник командувача АТО Валентин Федічев, передає прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"Всі військовослужбовці, причетні до скоєння ДТП, продовжують перебувати під арештом, а рішення Апеляційного суду Запорізької області з приводу звільнення під заставу стосується тільки раніше затриманого офіцера ЗСУ Мар'яна Раку, який відповідав за технічну справність військової техніки, в тому числі і потрапив у ДТП тягача МТ-ЛБ", - повідомив Федічев.

За його словами, затримання Раку було обумовлено тим, що в ході досудового розслідування не відкидалась версія про можливу технічну несправність тягача, що могло призвести до ДТП.

"Але, по всій видимості, в ході проведених експертиз технічного стану МТ-ЛБ у рамках розслідування, вона не знаходить свого підтвердження", - повідомив полковник.

Він додав, що тим же рішенням суду водій бронетранспортера Роман Карпінець був залишений під арештом.

"У той же час, для проведення найбільш об'єктивного розслідування всіх обставин ДТП, військова прокуратура Запорізького гарнізону, яка працює в цьому питанні за всебічної підтримки керівництва Генштабу, висунула вимогу залишити Раку під арештом, де він і знаходиться по сьогоднішній день", - розповів Федічев.

Нагадаємо, 16 березня о 14:42 у Костянтинівці Донецької області через порушення правил дорожнього руху екіпажем бронемашини сталося ДТП. В результаті події загинула 8-річна дівчинка.

Вчора повідомлялося, що Запорізький апеляційний суд відпустив з-під арешту одного з підозрюваних у скоєнні ДТП у Костянтинівці під заставу в 60 тис. грн.