ua en ru

У Вінницькій області більше ста бездомних потрапили у "трудове рабство",- СБУ

У Вінницькій області більше ста бездомних потрапили у "трудове рабство",- СБУ Фото: у Вінницькій області викрили рабовласників

"Роботодавці" відібрали паспорти у бездомних, примушували працювати по 14-16 годин на добу

У Вінницькій області співробітники Служби безпеки України припинили незаконну діяльність "підприємців", які експлуатували бездомних. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Близько ста бездомних з Вінницької, Житомирської, Кіровоградської та Запорізької областей обманом залучили на сезонні сільськогосподарські роботи в садах.

Наголошується, що працівникам пообіцяли 3-4 тис. гривень зарплати щомісяця. Проте, гроші не були заплачені. Крім того, "роботодавці" відбирали документи, які забороняли виходити за територію господарства, примушували працювати по 14-16 годин на добу, залякували і били за непокору.

"Чоловіків і жінок утримували разом, напівголодними, на баланді. Будь-яка медична допомога була відсутня. В рамках кримінального провадження за ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України проводяться обшуки в господарстві і будинках керівництва ферми", - розповіли в СБУ.

У Вінницькій області більше ста бездомних потрапили у "трудове рабство",- СБУУ Вінницькій області більше ста бездомних потрапили у "трудове рабство",- СБУУ Вінницькій області більше ста бездомних потрапили у "трудове рабство",- СБУУ Вінницькій області більше ста бездомних потрапили у "трудове рабство",- СБУ

Фото: у Вінницькій області викрили рабовласників

Правоохоронці вже затримали бригадира, в приміщенні якого виявлені паспорта бездомних. Більше того, одну з жінок терміново госпіталізували з діагнозом двостороннє запалення легенів.

Вирішується також питання про відкриття кримінального провадження за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті СБУ викрила організовану групу наркоторговців.