ua en ru

Вінниця у 2013 р. очікує 176 млн грн інвестицій Швейцарії в енергоефективність міста

Вінниця очікує вкладення в 2013 р. від Швейцарії понад 176 млн грн інвестицій в енергоефективність міста. Про це повідомив міський голова Вінниці Володимир Гройсман, передає прес-служба Мінрегіону.

"З наступного року розпочнеться практичне впровадження цієї програми (енергоефективності) у двох районах міста. Почнемо встановлювати індивідуальні теплопункти в будинках, оптимізовувати усі мережі, тобто підвищувати свою енергоефективність. Ми очікуємо, що отримуємо від Швейцарії 16 млн швейцарських франків, а це понад 176 млн грн", - сказав Володимир Гройсман.

Крім того, як зазначив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов під час робочого візиту до Вінниці разом з колегами зі Швейцарії, у Вінниці з нового року розпочнеться програма оновлення котелень та теплових систем, яка допоможе покращити якість теплопостачання та скоротити експлуатаційні витрати комунального підприємства.

"Модернізація вінницьких котелень реалізовується відповідно до підписаного раніше меморандуму спільно з Мінрегіоном, керівництвом Вінниці та представниками Швейцарії. Цей проект дасть змогу підвищити якісь комунальних послуг для вінничан - це найголовніше. Однак ми також сподіваємося, що собівартість цих послуг буде знижуватися. Ми упевнені, що дієва активність місцевої громади та її керівництва допоможе порозумітися із закордонними коллегами", - наголосив Аліпов.

Зазначимо, меморандуму про взаєморозуміння був підписаний між Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарської Конфедерації та Мінрегіоном спільно з Виконавчим комітетом Вінницької міської ради, КП "Вінницяміськтеплоенерго" 11 листопада 2011 р. Меморандум передбачає реалізацію проекту з покращення інфраструктури Вінниці, підвищення енергоефективності в системі централізованого теплопостачання міста та розрахований на 2 роки. Загальний бюджет 220,25 млн грн., із них внесок Державного секретаріату Швейцарії з питань економіки - 176,20 млн грн, а міськради та КП "Вінницяміськтеплоенерго" по 22,025 млн грн.

Читайте також: Для реалізації міського енергетичного плану до 2016 р. Києву потрібно залучити 15 млрд грн