ua en ru

Vimpelcom LTD має намір використовувати "ефект масштабу" для підвищення ефективності з погляду капіталу.

Vimpelcom LTD має намір використовувати «ефект масштабу» для підвищення ефективності компанії з погляду капіталу. Про це гендиректор Vimpelcom LTD Олександр Ізосімов повідомив в інтерв'ю РБК daily. «Ми використовуватимемо ефект масштабу. Збільшення масштабів, як правило, відкриває більше можливостей для оптимізації. Якщо говорити про деталі, то одна з можливостей підвищити ефективність ґрунтуватиметься на дуже сильній ринковій позиції, яку займає «Київстар». Цей оператор демонструє високу маржинальність, що повинне саме по собі позитивно вплинути на прибуток. Крім того, нам потрібно знайти можливості, щоб використовувати ресурси обох компаній - і «ВімпелКома», і «Київстару» - для зміцнення своїх позицій на ринку широкосмугового доступу в Інтернет. «ВімпелКом» в Україні достатньо далеко просунувся в цьому плані», - сказав він.

Говорячи про завдання компанії, О.Ізосімов підкреслив, що Vimpelcom LTD у меншій мірі залучена в повсякденну операційну діяльність. «Тому завдання, що стоять перед нами зараз, лежать як би в двох вимірюваннях. Перше - це підвищення ефективності з погляду використання капіталу, його повернення і структури. Сюди також входить реалізація синергий між двома великими операторами - «ВімпелКомом» і «Київстаром». Друге завдання - середньострокова, це реалізація можливості для географічного розширення, яка у нової компанії, безумовно, присутня. Одним з форматів такого розширення може бути консолідація як віддзеркалення глобалізації, що чітко виразилася в сучасному світі тенденції. Природно, поява такого великого гравця, як Vimpelcom LTD, робить цю компанію істотною частиною цього процесу», - сказав він.

Крім того, за його словами, географічно пріоритети компанії залишаються тими ж самими - Південно-східна Азія, Африка, Близький Схід. «А ось структурне створення могутнішої об'єднаної компанії дозволить реалізувати більше можливостей, зокрема можна розглядати цікавішу структуру операцій», - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи розглядається в рамках консолідації об'єднання з активами, належними Altimo і TeliaSonera, він заявив: «Такий варіант поки не розглядається. Об'єднання двох крупних російських активів мені здається маловірогідним».

О.Ізосімов очолить об'єднану компанію Telenor і Altimo - Vimpelcom LTD, штаб-квартира якої буде розташована в Амстердамі, повідомила прес-служба Telenor. Рішення про призначення було ухвалене на першій раді директорів нової компанії. До його складу увійшли дев'ять людей: по три представники від Telenor і Altimo і три незалежні директори - керівник російського «ВімпелКому» сім років тому Джо Лундер, а також нинішні члени ради директорів «ВімпелКома» Леонід Новосельський і Ханс Петер Кольхаммер. Джо Лундер, крім того, стане головою ради директорів нової компанії. Раніше джерело, близьке до «ВімпелКому», повідомляло РБК daily, що на пост президента нової компанії крім О.Ізосімова претендував нинішній виконавчий директор «ВімпелКома» Борис Немшич.

На початку жовтня Altimo і Telenor оголосили про намір об'єднати свої активи в українському операторові мобільного зв'язку «Київстар» і російському «ВімпелКомі». Компанія повинна бути зареєстрована на Бермудах, штаб-квартира розташується в Нідерландах.