ua en ru

Вілкул обговорив з віце-президентом Європарламенту варіанти подолання гуманітарної кризи на сході України

Ми створили фонд "Українська перспектива" для того, щоб допомагати мирним жителям із зони конфлікту на сході, які втратили все. Про це повідомив глава фонду "Українська перспектива" Олександр Вілкул під час зустрічі з віце-президентом європейського парламенту Дмитриосом Пападимоулисом, а також з євродепутатами Милославом Рансдорфом і Гельмутом Шольцем.

"Зараз Україна переживає один з найдраматичніших періодів у своїй історії. У цьому процесі вважаю нашою місією допомагати мирним жителям із зони конфлікту. І дуже важливо, що до наших ініціатив вже долучаються волонтери, громадські організації та міжнародні структури. Я дякую представників Європейського парламенту за підтримку України та її народу", - сказав Вілкул.

Він зазначив, що на зустрічі з віце-президентом, і з депутатами Європарламенту обговорювалося питання невідкладного протидії гуманітарної катастрофи на сході України. "Це та програма гуманітарної допомоги, і програма допомоги біженцям, а також можливість залучення додаткового ресурсу і досвіду", - додав він.

За результатами зустрічі була досягнута домовленість про сприяння європейською стороною в подолання гуманітарної кризи на сході України та допомоги біженцям.

Відзначимо, на сьогоднішній день фонд Вілкула вже доставив в зону конфлікту для мирних жителів понад 100 тонн медикаментів, продуктів харчування та побутової техніки. Близько 700 дітей вивезені із зони конфлікту і поселені в таборах у Скадовську, Генічеську та Кривому Розі. Крім того, близько 1000 біженців поселені у гуртожитках Кривого Рогу.