ua en ru

У "Відродженні" просять Авакова проконтролювати ситуацію з отруєнням школярів в Миколаєві

У "Відродженні" просять Авакова проконтролювати ситуацію з отруєнням школярів в Миколаєві Фото: Артем Ільюк (art-(facebook.com-artemilyuk)

Артем Ільюк звернувся до міністра внутрішніх справ

Народний депутат групи "Партія "Відродження" Артем Ільюк звернувся до міністра внутрішніх справ з проханням взяти під особистий контроль розслідування факту розпилення невідомої речовини у Миколаївській школі №6. Про це йдеться в повідомленні прес-служби політсили.

"Це вже другий такий випадок за останній місяць в Україні. Хтось цілеспрямовано завдає шкоди здоров'ю наших дітей. У правоохоронних органів досі немає відповіді, що спричинило погіршення самопочуття учнів у черкаській школі після випадку, що стався ще 8 травня. Сьогодні схожа ситуація склалася в Миколаєві. І ніхто не розуміє, яку речовину розпорошили. Дуже небезпечна тенденція. Ми з колегами звернулися до міністра внутрішніх справ Арсену Авакову, щоб він взяв ситуацію під особистий контроль. Ми повинні якомога швидше дізнатися, що це за речовина і хто за цим стоїть", – повідомив Артем Ільюк.

Як відомо, сьогодні вдень у Миколаєві було госпіталізовано 36 дітей через розпилення невідомої аерозолю з різким запахом. Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій України, зі школи було евакуйовано близько 400 учнів. Дітей, які скаржилися на подразнення очей і верхніх дихальних шляхів, доставили в міську дитячу лікарню.

Нагадаємо, 8 травня в Черкасах на території школи №8 під час проведення шкільної лінійки сталося масове отруєння дітей через розпилення невідомої речовини. В результаті було госпіталізовано 50 учнів та 2 вчителя.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального Кодексу (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь).