ua en ru

Верховний суд дозволив затримати 276 кримських суддів без згоди Ради

Верховний суд дозволив затримати 276 кримських суддів без згоди Ради Фото: Ярослав Романюк розповів про можливості затримати суддів з Криму

Дії кримських суддів кваліфікують як державну зраду

Верховний суд України дозволив затримати 276 кримських суддів, які працюють на території анексованого Криму, без згоди Верховної Ради і відмовив ГПУ у внесенні подання на їх затримання в парламент. Про це на брифінгу повідомив голова Верховного суду Ярослав Романюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Немає необхідності в згоді парламенту на затримання і взяття під варту зазначених осіб і, відповідно, підтримки та внесення головою Верховного суду України з цією метою подання", - зазначив Романюк.

За його словами, 276 кримських суддів, не перериваючи українського громадянства, прийняли громадянство РФ і продовжують вести судочинство. Романюк зазначив, що такі обставини свідчать про свідомий розрив відносин з судовою системою України, однак ці особи можуть притягнутися до відповідальності не як судді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник глави ГПУ, головний військовий прокурор Анатолій Матіос підписав підозру в зраді проти ще 50 суддів з Криму.