ua en ru

Угорщина передала Закарпаттю партію рідкого хлору для знезараження питної води

Угорщина передала Закарпаттю партію рідкого хлору для знезараження питної води Фото: вантажівка з хлором (carpathia.gov.ua)

Хлор надали як гуманітарну допомогу

Уряд Угорщини передав Закарпаттю як гуманітарну допомогу партію рідкого хлору для знезараження питної води, яка централізовано подається населенню. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА).

Вантажівка з хлором прибула з Угорщини у вівторок, 24 липня, через Міжнародний пункт пропуску "Тиса", що на українсько-угорському кордоні. З угорського боку її супроводжував генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, а з українського - партію хлору в присутності засобів масової інформації прийняв голова ОДА Геннадій Москаль.

"Сьогодні на Закарпаття прибули три тонни рідкого хлору, які отримає Ужгородський водоканал. А звідти ми розподілимо цю стратегічно важливу речовину по районах у залежності від потреби. Загалом Угорщина готова поставити 15 тонн хлору, якого вистачить для безперебійної роботи 18 підприємств водоканалу Закарпаття протягом півтора місяця", - повідомив Москаль і подякував Угорщині за допомогу.

Бугайла зазначив, що в Угорщини є власне виробництво хлору і країна надала допомогу жителям області, незалежно від їхньої національності.

Угорщина передала Закарпаттю партію рідкого хлору для знезараження питної води

Фото: консул Угорщини та голова Закарпатської ОДА (carpathia.gov.ua)

Нагадаємо, 22 липня в "Укрводоканалекології" повідомили, що ситуація з поставками рідкого хлору стабілізувалася, водоканали працюють в штатному режимі без обмеження подачі води.