ua en ru

У Венеціанську комісію передано 2 концепції щодо Антикорупційного суду, - Парубій

У Венеціанську комісію передано 2 концепції щодо Антикорупційного суду, - Парубій Фото: зустріч Андрія Парубія з європарламентарями (прес-служба ВРУ)

Спікер розраховує, що Венеціанська комісія зніме політичний аспект у цьому питанні

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив про рішення направити дві концепції щодо створення Антикорупційного суду до Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії). Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Зазначено, що спікер 22 червня 2017 року зустрівся з делегацією неформальної групи "Друзі європейської України" в Європарламенті.

Стосовно Антикорупційного суду Парубій зазначив, що відбувається гостра дискусія між різними позиціями: однією ґрунтовнішою, але довготривалою, і другою - щодо створення окремої палати суддів.

"Важко взяти приклад інших країн через відсутність аналогії", - сказав він.

Голова ВРУ повідомив про рішення направити дві концепції до Венеціанської комісії, за допомогою якої і визначитися.

"Ми зможемо отримати думку найбільш авторитетної європейської інституції, яка надасть легітимності цьому процесу. Венеціанська комісія зніме політичний аспект, і тоді є впевненість на 99%, що це рішення пройде", - зазначив Парубій.

Водночас, як вважає депутат Європарламенту Ребекка Хармс, "Антикорупційний суд унеможливить вибіркове правосуддя і забезпечить прозорість".

Нагадаємо, раніше Представництво Євросоюзу закликало Україну прискорити створення антикорупційного суду.