ua en ru

У Венесуелі під час народного референдуму застрелили двох осіб

У Венесуелі під час народного референдуму застрелили двох осіб Фото: протести в Венесуелі (YouTube / Al Jazeera English)

Ще чотири людини були поранені

У неділю, 16 липня, під час референдуму, організованого опозицією в Венесуелі, були застрелені двоє людей, ще чотири - поранені. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з інформацією від опозиційної коаліції "Демократична єдність", "воєнізована" банда відкрила вогонь в бідному районі Каріас Катанія, де тисячі людей брали участь в акції опозиції.

"Ми дуже жалкуємо про це, з великим болем. Але це всього лише один з 2030 центрів голосування", - заявив журналістам представник опозиції Карлос Окаріз.

Як повідомлялося раніше, неофіційний референдум повинен дати оцінку громадськості з приводу плану президента Мадуро переписати конституцію.

Так, влада відмовляється приєднатися до голосування в неділю, а прихильники Мадуро бойкотують його. Проте опозиційні виборці, схоже, готові відмовитися від пропозиції президента про перебудову конституції 1999 року шляхом обрання супер-органу, відомого як установчі збори 30 липня 2017 року.

У свою чергу, опозиція закликала своїх прихильників бойкотувати опитування 30 липня, який вони вважають захопленням влади в країні з боку Мадуро. Венесуельський лідер же наполягає на тому, що конституція має потребу в оновленні, щоб протистояти економічній кризі та забезпечити мир після кількох місяців протестів.

Нагадаємо, у Венесуелі лідера опозиції випустили з в'язниці під домашній арешт.