ua en ru

У Венесуелі убитий кандидат в Конституційну асамблею

У Венесуелі убитий кандидат в Конституційну асамблею Фото: протести у Венесуелі (webscreenshot Youtube/Nelson Ferreira channe)

Також під час протесту був застрелений опозиційний активіст Ріккардо Кампос

У Венесуелі в місті Сьюдад-Болівар у суботу вночі, 29 липня, в своєму будинку був убитий кандидат в Конституційну асамблею юрист Хосе Фелікс Пінеда. Про це повідомила в неділю генеральна прокуратура республіки у своєму Twitter.

"Група людей увірвалася в резиденцію жертви, яка розташована в секторі Брісас-дель-Сур-Трес і завдала кілька пострілів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що прокуратура номер чотири міста Сьюдад-Болівар розслідує смерть адвоката Хосе Фелікса Пінеди.

Також ВСС повідомляє, що під час протесту був застрелений опозиційний активіст Ріккардо Кампос.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Венесуелі сьогодні, 30 липня 2017 року, проходять ініційовані президентом Ніколасом Мадуро вибори в конституційну асамблею.

Зазначено, що право голосувати мають близько 19,4 мільйона осіб, однак опозиція закликає населення бойкотувати вибори, оскільки вважає, що президент збирається переписати конституцію під себе. За попередніми даними, близько 70% венесуельців виступають проти конституційної реформи. Очікується, що з 545 членів конституційної асамблеї 364 представлятимуть місцеві громади, а серед кандидатів від громад велике число членів правлячої Соціалістичної партії.