ua en ru

У Великобританії через теракт в Манчестері підвищили рівень загрози до критичного

У Великобританії через теракт в Манчестері підвищили рівень загрози до критичного Фото: Тереза Мей розповіла про теракт в Манчестері

Наступний напад у Великобританії не тільки можливий, але і "може бути неминучим"

У Великобританії підвищено рівень загрози з "серйозного" до "критичного" у зв'язку з терактом в Манчестері. Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, повідомляє The Guardian.

За її словами, "така атака може бути неминуча". Тепер до охорони великих заходів залучать військових.

Також повідомляється, що прем'єр Великобританії провела дві термінових наради після теракту в Манчестері, жертвами якого стали 22 людини.

Крім цього, Мей підтвердила повідомлення поліції про те, що виконавцем теракту був 22-річний Салман Абеді, який народився у Великобританії. За її словами, в країні може перебувати "ширша група осіб, пов'язаних з атакою".

"Це ймовірно, ми не можемо це ігнорувати", - додала Мей.

Вона також пояснила, що введення "критичного" рівня загрози передбачає, що наступний напад у Великобританії не тільки можливий, але і "може бути неминучим".

Також у зв'язку з терактом в Манчестері поліцейські патрулі посилять до 5 тис. військових. Про це повідомив кореспондент Guardian Алан Тревіс на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо, серед загиблих під час теракту в Манчестері виявилася 8-річна дівчинка.