ua en ru

СБ виділить Україні 60 млн дол. в рамках фінансування проекту реабілітації гідроелектроенергетики.

Світовий банк (СБ) виділить Україні 60 млн дол. в рамках фінансування проекту реабілітації гідроелектроенергетики, повідомляє прес-служба СБ. Рада виконавчих директорів ухвалила відповідне рішення 19 листопада. Первинний кредит на проект реабілітації гідроелектроенергеттки в сумі 106 млн дол. був схвалений 21 червня 2005 р. і набув чинності 3 лютого 2006 р.

Головні завдання даного проекту - поліпшити надійність, ефективність, і безпеку дії гідравлічних структур «Укргідроенерго», а також їх екологічну роботу. Останнє буде досягнуте шляхом установки турбін, що не забруднюють навколишнє середовище, а також шляхом усунення нафтових витоків в р.Дніпро і Дністер. "Ми раді підтримувати "Укргідроенерго" в його зусиллях збільшити ефективність унікального каскаду Дніпра і мати гарантію того, що у України є доступ до дешевої, надійної, і чистої енергії", - зазначає прес-служба.

ВАТ "Укргідроенерго" об'єднує всі гідроелектростанції Дніпровського каскаду: Київську, Канівську, Кременчуцьку, Дніпроджержинську, Дніпровську, Каховську ГЕС, а також Київську ГАЕС і Дністровську ГАЕС.