ua en ru

Ватикан підтримав Православну церкву в справі Pussy Riot, - РПЦ

Папа Римський Бенедикт XVI висловив солідарність з позицією Російської православної церкви у зв'язку з "актом вандалізму" в храмі Христа Спасителя. Як повідомляє прес-служба РПЦ, про це він заявив митрополиту Волоколамському Іларіону, який зустрічався з понтифіком у Ватикані.

Папа Римський також висловив подив у зв'язку з реакцією ряду засобів масової інформації на події навколо храму Христа Спасителя. При цьому в повідомленні РПЦ не уточнюється, про які ЗМІ йшлося в заяві Бенедикта XVI.

За словами Іларіона, в ході зустрічі обговорювався також захист християнського населення в країнах Близького Сходу та інших країнах, де воно піддається дискримінації та переслідувань.

Відзначимо, що офіційно Ватикан ніяк не коментував ситуацію навколо Pussy Riot. Більш того, прес-служба Святого Престолу, висвітлювала зустрічі Папи Римського з учасниками синоду єпископів Римсько-католицької церкви (Іларіон виступив там з вітальним словом), не згадала в своїх інформаційних бюлетенях про бесіду представника РПЦ з Бенедиктом.

Читайте також: У Москві суд визнав умовним термін покарання однієї з учасниць панк групи Pussy Riot