ua en ru

ВАСУ залишив в силі рішення КААС щодо призначення керівного складу ТВО №188.

Вищий адмінсуд України (ВАСУ) залишив в силі рішення Київського апеляційного адмінсуду (КААС) щодо призначення керівного складу тервиборчкому ТВО №188. Про це РБК-Україна повідомив уповноважений представник від кандидата в Президенти України Віктора Ющенка у Центральній виборчій комісії (ЦВК) України Андрій Парубій. За його словами, суд залишив в силі рішення КААС в частині, у якій говориться про зобов'язання ЦВК призначити секретарем ТВК ТВО №188 представника від В.Ющенка на найближчому засіданні.

Разом з тим, ВАСУ задовольнив частково апеляцію ЦВК, скасувавши частину рішення КААС, в якому йшлось про те, що суд зобов'язав ЦВК дотримуватись пропорційності при призначенні керівного складу окружних виборчих комісій. Це пов'язано з тим, що може виникнути ситуація, що не всі кандидати в Президенти зможуть надати свої кандидатури до керівного складу ТВК, або ж вони можуть відкликати своїх кандидатів, не запропонувавши їм заміни, і, таким чином, неможливо буде дотриматись принципу пропорційності.
Нагадаємо, що рішення ВАСУ згідно з діючим законом про вибори Президента України є остаточним і не може бути оскаржене.
Найближче засідання ЦВК України відбудеться 12 грудня.
В свою чергу, як повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера, він не виключає, що завтра, 12 грудня, ЦВК може виконати дане рішення суду. Однак, рішення щодо цього буде ухвалено колегіально.