ua en ru

У Вашингтоні затримали водія, який погрожував підірвати Білий дім

У Вашингтоні затримали водія, який погрожував підірвати Білий дім Фото: Білий дім

Інцидент стався вночі 18 березня, на КПП резиденції американського президента

Поблизу Білого дому у Вашингтоні затримано водія, який заявив, що в його автомобілі бомба. Про це повідомили представники американських правоохоронних органів, передає CNN.

Зазначено, що інцидент стався вночі 18 березня, на контрольно-пропускному пункті резиденції американського президента. Водія машини затримали, поліцейські перевірили автомобіль на наявність вибухівки. За даними телеканалу, інформація про те, що в автомобілі знаходиться вибухівка, не підтвердилася.

Після інциденту охорону Білого Дому посилили, крім того, кілька вулиць біля резиденції американського президента було закрито для руху транспорту.

Повідомляється, що автомобіль зупинився на початку буферної зони між огорожею Білого дому і тротуаром.

Інцидент із машиною став другим випадком за суботу, коли невідомий намагався проникнути на територію Білого дому. Так, 18 березня чоловік перестрибнув через велосипедну стійку в буферній зоні перед Білим домом. Він також був затриманий. Президент США Дональд Трамп був в американському штаті Флорида, коли сталися обидва інциденти.

Тиждень тому, 11 березня 2017 року, біля південного входу в Білий дім було затримано чоловіка, який проник на його територію.

Нагадаємо, раніше у США на захист Трампа піднімали винищувачі F-15.