ua en ru

Вакцина проти поліомієліту знаходиться в Україні вже в повному обсязі

Вакцина проти поліомієліту знаходиться в Україні вже в повному обсязі Фото: МОЗ

Вакцину надасть Україні ЮНІСЕФ в якості гуманітарної допомоги

На склади ДП "Укрвакцина" Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) України 24 вересня надійшла друга партія живої оральної вакцини проти поліомієліту ОПВ, виробництва Санофі Пастер (Франція) - 2 млн 200 тис. доз, надана Україні в якості гуманітарної допомоги від ЮНІСЕФ. Повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров'я України.

Це залишок від загального обсягу гуманітарної допомоги, що становить, як вже повідомлялося, 1,1 млн доз інактивованої - ІПВ та 3,7 млн доз живої - ОПВ вакцини проти поліомієліту. Перша партія зайшла в Україну в травні поточного року. Ця кількість дозволить провести щеплення більше ніж 3 млн дітей по всій Україні.

Вакцина готова до розвезення по регіонах та буде використана в рамках проведення додаткової турової імунізації дітей проти поліомієліту після відповідного розпорядження КМУ.

Нагадаємо, МОЗ планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для всіх дітей молодше шести років незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього.