ua en ru

В Запорізькій обл. направлено до суду кримінальну справу проти ОЗУ, яке займалося пограбуваннями.

В Запорізькій обл. направлено до суду кримінальну справу, порушену за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.187 (розбій) та ч.5 ст.186 (грабіж) КК України у відношенні організованого злочинного угрупування, учасники якого займались розбійними нападами та пограбуваннями, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Організував та очолив ОЗУ мешканець м.Мелітополь, раніше судимий. Також до складу угрупування увійшли двоє чоловіків - жителів Запорізької обл., які теж раніше притягувались до кримінальної відповідальності.

Зловмисників працівники Мелітопольського відділу з боротьби з організованою злочинністю УБОЗ ГУМВС України в Запорізькій обл. затримали наприкінці 2009 р. відразу після скоєння ними розбійного нападу. Тоді зловмисники проникли до квартири відомого в підприємницьких колах бізнесмена, де під загрозою фізичної розправи зв'язали його та викрали металевий сейф зі 100 тис. грн. За місяць до цього нападники пограбували офіс магазину автозапчастин, що належить теж одному з приватних підприємців. Тоді з офісу вони винесли 31 тис. грн та мобільний телефон.

Під час досудового слідства у затриманих вилучено майна на суму 102 тис. грн, ножі, маски, інші речові докази.