ua en ru

У Запорізькій обл. знешкоджено ОЗУ, учасники якого продавали жінок у сексуальне рабство.

У Запорізькій обл. знешкоджено ОЗУ, учасники якого продавали жінок у сексуальне рабство, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України. Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Запорізькій обл. наприкінці жовтня 2009 р. припинили діяльність учасників злочинної групи, які продавали жінок у сексуальне рабство. До складу ОЗУ входило п'ятеро осіб - три жінки та двоє чоловіків - всі місцеві мешканці.

Злочинну діяльність зловмисники розпочали у 2006 р. Жіноча частина групи під приводом працевлаштування в столиці РФ підшукувала українок. Зловмисниці знайомилися з дівчатами й пропонували престижну роботу за кордоном. За кожну жінку вербувальники отримували від 300 до 500 дол. Жінок зустрічали сутенери, забирали усі документи і змушували працювати в секс-індустрії. Майже весь прибуток, що заробляли жінки, зловмисники відбирали.

Для припинення злочинної діяльності учасників ОЗУ працівники УБОЗ виїхали до РФ, де разом із російськими колегами встановили місця примусового утримання дівчат. Працівникам міліції вдалося визволити двох, завербованих таким чином мешканок Запоріжжя, та за сприяння Міжнародної організації міграції повернути їх до України. Наразі доведено їх причетність до аналогічних злочинів, скоєних стосовно п'ятьох дівчат, віком від 21 до 27 років.

Учасники ОЗУ затримані та заарештовані. Стосовно них порушено кримінальну справу за ч.3. ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.