ua en ru

В Закарпатській обл. міліція викрила привласнення 100 тис. грн під час закупівлі автомобілів швидкої допомоги.

Під час проведення перевірки одного з тендерів по закупівлі спеціальних автомобілів швидкої медичної допомоги працівники УБОЗ в Закарпатській області встановили, що посадові одного з управлінь Закарпатської ОДА, за попередньою домовленістю, за відповідну грошову винагороду з директором одного з дочірніх підприємств, провели тендер по закупівлі вищезазначених спеціальних автомобілів, у ході якого сприяли у перемозі, заздалегідь визначеного підприємства. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Закарпатській області.

Закупівля 40 спецавтомобілів марки УАЗ та ВАЗ на суму 3 млн грн відбулася в липні-серпні цього року. Як значиться в матеріалах кримінальної справи, діяли посадовці всупереч закону та зловживаючи службовим становищем.

Договір купівлі-продажу був укладений між управлінням держустанови та дочірнім підприємством на закупівлю 20 санітарних автомобілів УАЗ на загальну суму 1 млн 990 тис. грн.

На підставі даного договору посадові особи дочірнього підприємства реалізували управлінцям вісім автомобілів, які, всупереч вимог тендерної документації та умов договору, були придбані за завищеною вартістю. У результаті цього службові особи дочірнього підприємства привласнили бюджетні кошти при державних закупівлях на загальну суму понад 100 тис. грн.

За фактом привласнення посадовцями дочірнього підприємства бюджетних коштів при державних закупівлях порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, скоєні у великих розмірах) Кримінального кодексу України.