ua en ru

В.Ющенко висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людей в катастрофі потягу в Росії.

Президент України Віктор Ющенко направив співчуття Президенту Російської Федерації Дмитру Медведєву у зв'язку з катастрофою потягу "Нєвський експрес", що сталася на залізниці за маршрутом Москва - Санкт-Петербург і призвела до значних людських жертв, повідомляє Головне управління інформаційної політики Секретаріату президента.

"Від імені українського народу та від себе особисто прошу Вас передати щирі співчуття сім'ям загиблих і слова підтримки всім потерпілим", - йдеться у співчутті Президента.

Нагадаємо, 27 листопада 2009 р. в 20:25 за київським часом на 284 км Жовтневої залізниці на перегоні Альошкіно-Угловка з рейок зійшли два останні вагони пасажирського поїзда-експреса N166 "Нєвський експрес", що прямував з Москви до Санкт-Петербурга. Ймовірна причина аварії - підрив невстановленого вибухового пристрою. За даним фактом порушена кримінальна справа за ст.205 Кримінального кодексу РФ "тероризм" і за ст.222 (незаконний обіг зброї, вибухових речовин і вибухових пристроїв) КК РФ. За даними Генеральної прокуратури РФ, число загиблих складає 30 осіб. За даними МНС, в поїзді всього разом з машиністом і провідниками знаходилися 682 людини.