ua en ru

В.Ющенко внесе на розгляд ВР подання про призначення Ю.Єханурова міністром оборони після повернення з відрядження.

Президент України Віктор Ющенко внесе на розгляд парламенту подання про призначення Юрія Єханурова міністром оборони одразу після того, як повернеться з відрядження. Про це повідомив заступник голови Секретаріату президента, постійний представник президента в Верховній Раді Ігор Попов, передає кореспондент РБК-Україна. "Президент внесе відповідне подання одразу після того, як повернеться з відрядження... Я думаю, що Ю.Єхануров знайде вагомі аргументи для того, щоб здобути 226 голосів у свою підтримку", - сказав І.Попов.

В той же час народний депутат від фракції БЮТ Олег Ляжко заявив, що фракція не буде голосувати за призначення Ю.Єханурова на посаду міністра оборони. "Людина була звільнена за зловживання, а тепер підтримувати його призначення ?!. Ми цього робити не будемо", - наголосив він.

В свою чергу, народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій заявив, що фракція НУ-НС підтримуватиме призначення Ю.Єханурова на відповідну посаду. "Я думаю, що всі політичні сили, в кого вистачить здорового глузду, підтримають це подання... Адже проти нього зняті всі обвинувачення і всі справи закрито", - зазначив А.Парубій.

Нагадаємо, Ю.Єхануров 5 червня 2009 р. був звільнений Верховною Радою з посади міністра оборони України, яку він обіймав з грудня 2007 р. Підставою для звільнення міністра стали результати перевірки діяльності Міноборони Головним Контрольно-ревізійним управлінням України. 14 липня ц.р. Ю.Єхануров був призначений першим заступником глави Секретаріату президента України.