ua en ru

В.Ющенко, ветуючи закон про підвищення акцизів на тютюнові вироби, дослухався аргументацій тютюнових компаній, - О.Ляшко.

Президент України Віктор Ющенко, ветуючи закон про підвищення акцизів на тютюнові вироби, дослухався аргументацій тютюнових компаній. Про це заявив на прес-конференції народний депутат від БЮТ Олег Ляшко. "За моєю інформацією, за ветування цього закону на рахунки структур, які проводять виборчу кампанію кандидата в Президенти України (В.)Ющенка перераховано 5 млн дол., - зазначив О.Ляшко.

У той же час, голова Національної ради з питань охорони здоров'я при Президентові України Микола Поліщук заявив, що за рахунок збільшення ціни на сигарети в Україні за 4 роки удалося зменшити кількість тих, хто курить з 41% до 31%, тобто на понад 1 млн громадян. "Підвищення акцизу на тютюн дозволяє нам зменшити кількість тих, хто палить, а значить, і кількість захворюваності і смертності людей", - підкреслив М.Поліщук.
Нагадаємо, В.Ющенко ветував закон про підвищення акцизів на тютюн та тютюнові вироби, повернувши його до Верховної Ради України.