ua en ru

В.Ющенко заветував закон про повноваження КСУ в частині усунення Президента з поста в порядку імпічменту.

Президент України Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями закон "Про внесення змін до деяких законів України" для повторного розгляду Верховною Радою України. Про це повідомляє головна служба інформаційної політики Секретаріату глави держави. На думку В.Ющенка, низка положень закону, який був ухвалений парламентом 5 листопада ц.р., не відповідає Конституції України.

Представлятиме пропозиції Президента під час розгляду закону на пленарному засіданні парламенту заступник глави Секретаріату президента - представник Президента у Конституційному суді України Марина Ставнійчук.

Нагадаємо, законом, зокрема, визначається форма і зміст звернення парламенту про дачу висновку судом щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту, строків відкриття конституційного провадження за цією процедурою.

"Конституційний суд України не пізніше п'яти робочих днів з дня надходження конституційного подання Верховної Ради України та документів і матеріалів, що відповідно до частини третьої цієї статті мають додаватися до нього, відкриває у позачерговому порядку провадження у справі про надання висновку щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту", - йдеться, зокрема, в законі.