ua en ru

В.Ющенко збільшив кількість і розмір президентських стипендій параолімпійцям і дефлімпійцям.

Розмір стипендії Президента України спортсменам, які посіли перше місце на Параолімпійських, Дефлімпійських іграх, та їхнім тренерам, збільшено з 9 до 15 тис. грн. Відповідний указ від 15 лютого 2010 р. № 163/2010 підписав Президент України Віктор Ющенко, повідомляє офіційний сайт глави держави.

Спортсменам, які посіли друге місце на Параолімпійських, Дефлімпійських іграх або перше місце на чемпіонатах світу в параолімпійських, дефлімпійських номерах програми, та їхнім тренерам, розмір президентської стипендії збільшено із 9 тис. грн до 12 тис. грн. Спортсменам, які посіли третє місце на Параолімпійських, Дефлімпійських іграх, та їхнім тренерам, - із 6 тис. грн до 10 тис. грн. Спортсменам, які посіли друге місце на чемпіонатах світу в параолімпійських, дефлімпійських номерах програми, та їхніх тренерам, - із 6 тис. грн до 9 тис. грн. Спортсменам, які посіли третє місце на чемпіонатах світу або перше місце на чемпіонатах Європи в параолімпійських, дефлімпійських номерах програми, та їхнім тренерам, - із 4 тис. грн до 7 тис. грн.

Президент збільшив зі 100 до 200 кількість президентських стипендій для видатних спортсменів із параолімпійських і дефлімпійських видів спорту та їхніх тренерів, а також зі 140 до 250 - кількість стипендій Президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту.

Указ № 163/2010 набуває чинності з 1 березня 2010 року.

Нагадаємо, у канадському Ванкувері 12-21 березня 2010 р. проходитимуть Х Параолімпійські ігри-2010, які триватимуть 10 днів.