ua en ru

В.Ющенко назвав своєю головною помилкою повторну подачу кандидатури Ю.Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України.

Екс-Президент України Віктор Ющенко назвав своєю головною помилкою повторну подачу кандидатури Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".
На питання журналіста, в чому В.Ющенко вбачає свою головну помилку, екс-Президент відповів: "У тому, що я повторно подав кандидатуру Ю.Тимошенко на посаду прем'єр-міністра. А помилка моєї політичної сили була в тому, що ми підтримали її так звані реформи, які на ділі лише дискредитували і ідею реформ і саму діяльність демократичних сил".
При цьому В.Ющенко відзначив, що для нього "Ю.Тимошенко і В.Янукович - політики одного порядку". "Ні за одним з них (Ю.Тимошенко і В.Януковичем) не стояла ідеологія, кожен з них хотів лише бачити себе при владі. Я і зараз про це говорю. Хоча сподіваюся, що В.Янукович ще зміниться, що нинішня посада допоможе йому сформувати ті переконання, яких йому не вистачало в попередні роки. І я вірю, що саме так і станеться", - заявив В.Ющенко.
Також В.Ющенко заявив, що не поїде на саміт Європейської народної партії (ЄНП) - де-факто правлячої партії Європарламенту. Участь у саміті ЄНП лідера БЮТ Ю.Тимошенко він прокоментував тим, що "в якийсь момент Ю.Тимошенко почала використовувати ЄНП як інструмент впливу на внутрішню політику України". І додав, що "особливо неприємним виявилося те, що позиція ЄНП експлуатувалася (лідером БЮТ) на президентських виборах".