ua en ru

В.Ющенко призупинив дію постанов Кабміну про надання акваторії у постійне користування порту «Октябрськ» та Миколаївському МТП.

Президент України Віктор Ющенко призупинив дію постанов Кабміну про надання акваторії у постійне користування порту «Октябрськ» та Миколаївському морському торгівельному порту, повідомляє Головне управління інформаційної політики Секретаріату президента.

Кабін міністрів України 24 вересня 2008 р. видав постанову №854 «Про надання акваторії у користування державному підприємству «Спеціалізований морський порт «Октябрьск», відповідно до якої ДП «Спеціалізований морський порт «Октябрьск» надано у постійне користування акваторію в межах, визначених у системі координат WSG-84 (згідно з додатком), за умови недопущення в подальшому передачі зазначеної акваторії або її частини іншим суб'єктам господарювання.

Постановою Кабінету міністрів України від 22 жовтня 2008 р. №934 «Про надання акваторії у користування державному підприємству «Миколаївський морський торговельний порт» державному підприємству «Миколаївський морський торговельний порт» надано у постійне користування акваторію в межах, визначених у системі координат WSG-84 (згідно з додатком), за умови недопущення в подальшому передачі зазначеної акваторії або її частини іншим суб'єктам господарювання.

В указі зазначено, що дані постанови Кабміну не відповідають Конституції України. Вони не погоджені з органами місцевого самоврядування, як того вимагає частина перша ст. 12 Кодексу торговельного мореплавства України.

Внаслідок цього постановою №854 до акваторії ДП «Октябрьск» віднесено земельні ділянки водного фонду та суходільні земельні ділянки, надані у користування та у власність іншим суб'єктам господарювання.