ua en ru

В.Ющенко доручив в 2010 р. вжити заходів для започаткування переговорів з Росією щодо визначення механізму виведення ЧФ РФ з території України.

Президент України Віктор Ющенко доручив в 2010 р. вжити заходів для започаткування переговорів з Російською Федерацією щодо визначення механізму виведення Чорноморського флоту РФ з території України у строки, передбачені угодою між Україною і Росією про статус та умови перебування ЧФ РФ на території України.

Про це говориться в затвердженій сьогодні главою держави річній національній програмі на 2010 р. з підготовки України до набуття членства в Організації Північноатлантичного договору.

Згідно з програмою, пріоритетними завданнями на поточний рік також значаться продовження роботи з демаркації державного кордону та активізація транскордонного співробітництва.

Програмою також передбачено в 2010 р. активізувати галузеве співробітництво та поглибити співробітництво з Республікою Білорусь, у тому числі в рамках ініціативи "Східне партнерство" та поглибити прикордонне співробітництво в рамках діяльності Місії Європейської комісії з надання допомоги в питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова (EUBAM).