ua en ru

В.Ющенко підписав закон, регулюючий введення трудової повинності в умовах воєнного стану.

Президент України Віктор Ющенко підписав закон №1836-VI "Про внесення змін до закону України "Про правовий режим воєнного стану". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Закон був прийнятий Верховною Радою України 21 січня 2010 р.

Законом встановлюється, що працівникам, залученим до виконання суспільно корисних робіт, після закінчення таких робіт надається попередня робота (посада), а в разі її відсутності - інша рівноцінна робота (посада) на тому самому або, за згодою працівника, на іншому підприємстві, в установі, організації. Порядок залучення працездатних осіб в умовах воєнного стану до суспільно корисних робіт з визначенням орієнтовного переліку таких робіт та механізму надання компенсації (винагороди) за їх виконання встановлюється Кабінетом міністрів України.

Згідно із законом, у процесі трудової діяльності осіб, щодо яких запроваджена трудова повинність, "забезпечується дотримання таких стандартів, як мінімальна заробітна плата, мінімальний термін відпустки та час відпочинку між змінами, максимальний робочий час, врахування стану здоров´я особи тощо". На час залучення працюючої особи до виконання трудової повинності поза місцем її роботи за трудовим договором за нею після закінчення виконання таких робіт зберігається відповідна робота (посада).