ua en ru

В.Ющенко сподівається, що вжиті Україною заходи переконали експертів УЄФА в тому, що Донецьк, Львів та Харків здатні прийняти Євро-2012.

Президент України Віктор Ющенко сподівається, що вжиті Україною заходи переконали експертів УЄФА, які здійснювали інспекційні візити до України у жовтні-листопаді ц.р., в тому, що Донецьк, Львів та Харків здатні прийняти матчі чемпіонату на належному рівні, а Київ зможе забезпечити проведення фіналу Євро-2012. Про це В.Ющенко заявив під час телефонної розмови з президентом УЄФА Мішелем Платіні, повідомляє головна служба інформаційної політики Секретаріату глави держави.

Президент України подякував М.Платіні за тверду й непохитну позицію та підтримку щодо проведення Євро-2012 в Україні та Польщі, зазначивши, що рішення, ухвалене за результатами засідання Виконавчого комітету УЄФА 12-13 травня 2009 р., активізувало український уряд та органи самоврядування міст Києва, Донецька, Львова та Харкова щодо ще більш ефективної роботи з підготовки інфраструктури.

В.Ющенко підкреслив, що процес підготовки до чемпіонату знаходиться під його особистим контролем, і Україна гарантує належне виконання вимог УЄФА. "Євро-2012 для України - один із національних пріоритетів", - наголосив глава держави.

Також під час бесіди було досягнуто домовленості щодо спільної участі у презентації візуального символу УЄФА Євро-2012, що відбудеться 14 грудня 2009 р. на Михайлівській площі у Києві.