ua en ru

В.Ярема: В день виборів у Києві на виборчих дільницях чергуватиме понад 4 тис. міліціонерів.

В день виборів у Києві на виборчих дільницях чергуватиме понад 4 тис. міліціонерів. Про це повідомив на прес-конференції начальник ГУМВС в м. Києві Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна. «Для забезпечення належного правопорядку в Києві 16 та 17 січня на виборчих дільницях буде задіяно понад 4 тис. міліціонерів, в т.ч. 2 тис. 100 курсантів Київського національного університету внутрішніх справ», - сказав він.

За його словами, напередодні дня виборів міліціонери обстежать територію виборчих дільниць, приміщень для голосування для виявлення підозрілих предметів та речовин. Міліціонери чергуватимуть на дільницях по двоє.

Він повідомив, що співробітники міліції в Києві проводять перевірки заяв громадян. Які висловили бажання голосувати на дому. Він додав, що із 1 тис. 890 перевірених заяв, двоє громадян заявили працівникам міліції, що не писали заяви для голосування на дому.

Він повідомив, що за оперативними даними міліція має інформацію про можливий підкуп виборців на так званих концертах-агітаціях, які супроводжуються видачею продуктових пайків.

В.Ярема повідомив, що сьогодні київська міліція зафіксувала 21 випадок порушення виборчого законодавства. Зокрема, в одному з будинків культури під виглядом благодійного концерту для соціально-незахищених громадян проводилась політична агітація на користь одного з кандидатів із врученням т.з. новорічних подарунків, в яких знаходилась агітація та продуктові набори.

Він додав, що працівники міліції будуть запобігати можливим фальсифікаціям, т.з. «каруселям». За його словами, в разі коли чергові міліціонери на дільницях виявлять сторонніх осіб, які не проживають в межах тієї чи іншої дільниці, вони повідомлять про це в міліцію і на місце виїде керівник райвідділу з оперативно-слідчою групою для з'ясування осіб громадян.

В.Ярема заявив, в разі якщо попри рішення суду громадяни будуть агітувати, встановлювати намети на майдані незалежності, вони будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.