ua en ru

В.Янукович доручив протягом I півріччя 2010 р. завершити процес законодавчого забезпечення судової реформи.

Президент України Віктор Янукович дав доручення протягом I півріччя 2010 р. завершити процес законодавчого забезпечення судової реформи. Про це він заявив у ході наради з питань реформування судової гілки влади і першого засідання відповідної робочої групи, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я ставлю завдання для робочої групи (яку очолив міністр юстиції Олександр Лавринович) протягом найближчого часу підвести підсумки. У мене пропозиція, щоб вже наступного тижня було проведене засідання робочої групи, де будуть підведені підсумки надання письмових пропозицій щодо реформування судочинства. І не пізніше квітня місяця у нас вже має бути відповідний законопроект... І щоб протягом I півріччя поточного року, ми завершили процес", - сказав він.
При цьому, В.Янукович наголосив на необхідності підготовки , у першу чергу, закону про судоустрій.
Раніше сьогодні Президент України Віктор Янукович дав доручення підготувати концепцію реформування судочинства.
Нагадаємо, напередодні В.Янукович утворив групу з питань судової реформи та призначив міністра юстиції України Олександра Лавриновича її керівником. Про це йдеться в указі Президента України № 440/2010 від 24 березня 2010 р.
"Робочій групі підготувати пропозиції щодо вдосконалення законодавчого регулювання питань судоустрою, судочинства і статусу суддів та подати їх у місячний строк Президентові України для внесення в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України", - йдеться в указі.